De leraar als coach in het onderwijs

Hoe ontwikkel je een regieversterkende vraagtechniek als coach in het onderwijs?

Tijdens twee bijeenkomsten leer je een coach te worden van leerlingen en andere onderwijsprofessionals. Hoe stel je als coach vragen die direct bijdragen aan de regie van de ander. Centraal in dit traject staat de regieversterkende coachtechniek. Deze techniek kenmerkt zich door vragen die direct naar de invloed van de ander leiden. Daarnaast staan de vijf bouwstenen van zinvolle relaties, het ‘model van het zelf’ en de drie basisprincipes van regieversterkend handelen centraal. 

Investering

De training bestaat uit twee losse fysieke trainingsdagen. Programma 9:45 uur tot 16:30u. Inloop 9:30 uur. 

Locatie

De training vindt plaats op het mooie land van Es.          Adres:                     Land van Esseweg 6 3291 LJ Strijen

Prijs

€795,- incl. btw

De prijs is inclusief het boek ‘Regieversterkend handelen’ 

Wat levert deze training mij en de school op?

In de training om coach van onderwijsprofessionals en leerlingen te worden, ligt de focus op het 'model van het zelf' en de drie basisprincipes van Regieversterkend handelen: relatie, doelen en invloed.

De leerkracht/docent leert meer over de basishouding die essentieel is bij het aangaan van een zinvolle relatie, gericht op vertrouwen in ontwikkeling en perspectief.

Tijdens de training komen de vijf bouwstenen van zinvolle relaties: acceptatie, afstemmen & begrenzen, zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en creativiteit aan bod. In diverse oefeningen worden deze bouwstenen beoefend.

Het ontwikkelen van een regieversterkende vraagtechniek die direct bijdraagt aan de regie van de ander staat centraal tijdens de training.

Trainers

Elena Carmona van Loon is orthopedagoog generalist. Zij geeft training, coaching en begeleiding in het versterken van regie en behoud van gezonde menselijke systemen en samenwerking gericht op de bedoeling en het bestaansrecht van dat systeem. In het bijzonder richt zij zich op het regieversterkend handelen in de jeugdzorg en onderwijs.

Rianne Vierboom is jarenlang werkzaam geweest in het basisonderwijs als leerkracht en intern begeleider. Momenteel werkt zij tevens als praktijkcoördinator bij de Erasmus Universiteit (EMPO).  Rianne geeft training aan begeleiders en leerkrachten binnen het onderwijs. Met haar deskundigheid begeleidt zij oa. scholen om positieve psychologie in het dagelijks aanbod te implementeren. 

De tweedaagse ‘De leraar als coach in het onderwijs’

De nieuwe data voor schooljaar 2024-2025 zijn bekend! Neem contact op voor meer informatie.

4 maart en 4 april 2025