Kwaliteitszorg voor begeleiders

Hoe zorg jij als begeleider dat de kwaliteit van het onderwijs op je school sterk staat?

Tijdens twee bijeenkomsten staat centraal hoe je als begeleider in het onderwijs kunt zorgen voor een verbetering in de kwaliteitszorg op je school.  Hoe staat alles wat op school gedaan wordt in lijn met de schoolvisie en de kwaliteitskaarten? Welke collectieve ambities zijn er, hoe maak je ze concreet en gedragen binnen het team? Hoe reflecteer je op de collectieve ambities? In de training komt naar voren hoe dit plaats kan krijgen binnen de school en wordt stilgestaan bij hoe je als begeleider een professionele samenwerkingscultuur stimuleert.

Werken vanuit de integrale aanpak, de bouwstenen van zinvolle relaties en jouw rol als begeleider zijn hierin de leidraad.

Investering

De training bestaat uit twee losse fysieke trainingsdagen.

Programma 9:45 uur tot 16:30u. 

Locatie

De training vindt plaats op het mooie Land van Es.         

Land van Esseweg 6 3291 LJ Strijen

Prijs

€795,- incl. btw

De prijs is inclusief: Lunch

Wat levert deze training mij en de school op?

Tijdens deze training worden de integrale aanpak en de kwaliteitskaarten vanuit de onderwijsinspectie onderzocht op schoolniveau. De rol die er ligt voor de begeleider wordt in kaart gebracht.

Er wordt aandacht besteed aan de bouwstenen van zinvolle relaties als basis voor samenwerking binnen het schoolteam.

Naast een onderzoekende houding, wordt kennis in de training aangeboden en uitgewisseld met anderen: niemand hoeft het wiel uit te vinden.

De begeleider onderzoekt de eigen rol en maakt een concreet plan hoe de kennis uit de training toegepast kan worden binnen de eigen school.

Trainers

Karina Carmona is trainer van o.a. de Levenslessen en de trainingen voor begeleiders. Vanuit het gedachtegoed Regieversterkend handelen werkt zij samen met professionals en kinderen/jongeren binnen het PO en VO om ontwikkeling te stimuleren. 

Rianne Vierboom is werkzaam als intern begeleider, en gedragsspecialist. Zij heeft jarenlang ervaring binnen het onderwijs. Met haar deskundigheid begeleidt zij scholen om positieve psychologie in het dagelijks aanbod te implementeren. Daarnaast houdt zij zich bezig met de diversiteit in het handelen van leerkrachten om goed aan te sluiten bij de kinderen.  Rianne geeft training aan begeleiders en leerkrachten binnen het onderwijs.

De tweedaagse ‘Kwaliteitszorg voor begeleiders’

De nieuwe data voor schooljaar 2023-2024 zijn bekend! Neem contact op voor meer informatie. 

Er kan gekozen worden voor een vierdaagse, door deze training te combineren met de training ‘Op maat begeleiders van de toekomst’. Informeer naar de mogelijkheden.

8 en 27 november 2023