Een goed ontwikkel-gesprek

Hoe borg je als schoolleider de kwaliteit van het onderwijs en stimuleer je de ontwikkeling van de teamleden vanuit gespreksvoering?

Tijdens deze trainingsdag staat centraal hoe je leraren actief verbindt aan de collectieve ambities en doelstellingen van de school, doordat zij werken aan kwaliteit. Het voeren van een goed ontwikkelgesprek stimuleert persoonlijke groei en bewust leraarschap en sluit aan bij de door het team opgestelde basishouding in lijn met de schoolvisie. Tijdens deze training wordt actief geoefend met de basishouding van de schoolleider tijdens een ontwikkelgesprek. Ook wordt de huidige gesprekscyclus onder de loep gelegd.

Investering

De training bestaat uit één fysieke trainingsdag. Programma 9:45 uur tot 16:30u. Inloop 9:30 uur. 

Accreditatie

Een accreditatie voor herregistratiepunten in het PO-register is aangevraagd.

Locatie

De training vindt plaats op het mooie Land van Es.          Adres:                     Land van Esseweg 6 3291 LJ Strijen

Prijs

€595,- incl. btw.     

De prijs is inclusief: Lunch en het boek  ‘Regieversterkend leiderschap’. 

Wat levert deze training mij en de school op?

De schoolleider onderzoekt zijn/haar wenselijke basishouding tijdens ontwikkelgesprekken van teamleden.

De schoolleider kan laten aantonen dat de manier van gespreksvoering bijdraagt aan persoonlijke groei en bewust leraarschap, passend bij de collectieve ambities, doelstellingen en basishouding van de school.

De schoolleider beoordeelt waar mogelijkheden liggen om de eigen basishouding van een goed ontwikkelgesprek en de huidige gesprekscyclus binnen de school te versterken.

Trainers

Elena Carmona van Loon is orthopedagoog generalist. Zij geeft training, coaching en begeleiding in het versterken van regie en behoud van gezonde menselijke systemen en samenwerking gericht op de bedoeling en het bestaansrecht van dat systeem. In het bijzonder richt zij zich op het regieversterkend handelen in de jeugdzorg en onderwijs.

Kim Donkers is schoolleider geweest en is gespecialiseerd in het begeleiden van teams en onderwijsprofessionals door haar jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Op veel verschillende scholen heeft zij zich ingezet om thema’s als betekenisvol en duurzaam onderwijs, gelijke kansen, veerkracht en toekomstgericht leren te realiseren. Samen met teams richt zij zich op visie- en teamontwikkelingen.

De training ‘Een goed ontwikkelgesprek’

De nieuwe datum voor schooljaar 2024-2025 is bekend. Neem contact op voor meer informatie.

21 januari 2025