Begeleiders van de toekomst

Hoe zorg jij als begeleider dat je aansluit op wat écht nodig is binnen je school?

In deze tweedaagse training wordt ervan uitgegaan dat begeleiders en coördinatoren in het onderwijs een belangrijke bijdrage leveren aan het gezond en draaiend houden van een schoolsysteem. Een systeem waar de begeleider richting geeft en inspireert, elke stem binnen het team telt, helder is waar de school voor staat en het onderwijs aansluit op de toekomst en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin. Welke rollen kies je? Op welke manier zorg je ervoor dat de schoolcultuur een sterke cultuur wordt, dicht bij de bedoeling van de school? Hoe zorg je als begeleider dat de principes van sterke communicatie binnen jouw team geoptimaliseerd worden? In de training reflecteer je op je persoonlijke verhaal, kernwaarden, kwaliteiten en drijfveren en verbindt deze aan de waarden en bedoeling van de school.

Werken vanuit de bedoeling, regieversterkend handelen en jouw rol als begeleider staan hierin centraal.

Investering

De training bestaat uit twee losse fysieke trainingsdagen. Programma 9:45 uur tot 16:30u. Inloop 9:30 uur. 

Locatie

De training vindt plaats op het mooie Land van Es.         

Land van Esseweg 6 3291 LJ Strijen

Prijs

€795,- incl. btw

De prijs is inclusief: Lunch 

Wat levert deze training mij en de school op?

De begeleider reflecteert op zijn persoonlijke verhaal, kernwaarden, kwaliteiten en drijfveren en verbindt deze aan de waarden en bedoeling van de school.

De sterke communicatieprincipes en regieversterkend handelen hebben een centrale plaats binnen de training.

Na de analyse van het verhaal en de teamcultuur van de school, beschrijft de begeleider een plan waarin een verandering centraal staat die bijdraagt aan de schoolcultuur.

De begeleider maakt concreet hoe de inhoud van de training een plaats binnen de eigen ontwikkeling en die van de school kan krijgen.

Trainers

Karina Carmona is trainer van o.a. de Levenslessen en de trainingen voor begeleiders. Vanuit het gedachtegoed Regieversterkend handelen werkt zij samen met professionals en kinderen/jongeren binnen het PO en VO om ontwikkeling te stimuleren. 

Rianne Vierboom is jarenlang werkzaam geweest in het basisonderwijs als leerkracht en intern begeleider. Momenteel werkt zij tevens als praktijkcoördinator bij de Erasmus Universiteit (EMPO).  Rianne geeft training aan begeleiders en leerkrachten binnen het onderwijs. Met haar deskundigheid begeleidt zij oa. scholen om positieve psychologie in het dagelijks aanbod te implementeren. 

De tweedaagse ‘Begeleiders van de toekomst’

De nieuwe data voor schooljaar 2024-2025 zijn bekend!

Er kan gekozen worden voor een vierdaagse, door deze training te combineren met de training ‘Kwaliteitszorg voor begeleiders’. Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

5 en 28 februari 2025