Inspirerend Leiderschap

Hoe zorg jij als schoolleider dat werkgeluk
en professionaliteit samengaan?

Tijdens vijf bijeenkomsten onderzoek je welke visie, organisatiestructuur en leercultuur binnen de school nodig zijn om ervoor te zorgen dat je als team focust op wat echt nodig en betekenisvol is. Waar de schoolleider richting geeft en inspireert, elke stem binnen het team telt, helder is waar jouw school voor staat en het onderwijs aansluit op de toekomst en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin.

Werken vanuit de bedoeling, regieversterkend handelen en jouw rol als schoolleider staan hierin centraal.

Investering

De training bestaat uit vijf losse fysieke trainingsdagen. Programma 9:45 uur tot 16:30u. Inloop 9:30 uur. 

Accreditatie

Inspirerend Leiderschap is geaccrediteerd voor 45 herregistratiepunten in het PO-register.

Locatie

De training vindt plaats op het mooie Land van Es.          Adres:                     Land van Esseweg 6 3291 LJ Strijen

Prijs

€2495,- incl. btw.     De prijs is inclusief: Lunch en de boeken ‘Het recht er iets van te maken’ en ‘Regieversterkend leiderschap’. 

Wat levert deze training mij en de school op?

De schoolleider reflecteert op zijn persoonlijke verhaal, kernwaarden, kwaliteiten en drijfveren en verbindt deze aan de waarden en bedoeling van de school.

Hij/zij kan laten zien hoe hij/zij vanuit zijn/haar rol en kwaliteit bijdraagt aan een professionele waardegerichte cultuur en een gelukkig team.

Na analyse en het bestuderen van het verhaal en de organisatiestructuur en de teamcultuur van de school, presenteert hij/zij een plan waarin een verandering centraal staat die bijdraagt aan werkgeluk en professionaliteit.

De schoolleider beoordeelt de doorgevoerde verandering en analyseert in hoeverre zijn eigen rol en handelen heeft bijgedragen aan een werkgeluk en professionaliteit in het team en bij zichzelf.

Trainers

Elena Carmona van Loon is orthopedagoog generalist. Zij geeft training, coaching en begeleiding in het versterken van regie en behoud van gezonde menselijke systemen en samenwerking gericht op de bedoeling en het bestaansrecht van dat systeem. In het bijzonder richt zij zich op het regieversterkend handelen in de jeugdzorg en onderwijs.

Kim Donkers is schoolleider geweest en is gespecialiseerd in het begeleiden van teams en onderwijsprofessionals door haar jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Op veel verschillende scholen heeft zij zich ingezet om thema’s als betekenisvol en duurzaam onderwijs, gelijke kansen, veerkracht en toekomstgericht leren te realiseren. Samen met teams richt zij zich op visie- en teamontwikkelingen.

De vijfdaagse ‘Inspirerend leiderschap’

De nieuwe data voor schooljaar 2024-2025 zijn bekend! Neem contact op voor meer informatie.

13 september 2024, 11 november 2024, 17 januari 2025, 10 maart 2025 & 11 april 2025