Inspiratie 

Dynamische school

Hoe sluit jouw onderwijs aan op hoe kinderen op de basisschool leren?

Tijdens deze inspiratiesessie kun je als schoolleider onderzoeken of de dynamische schooldag wenselijk en passend is voor je school. Uiteraard kun je samen met een andere collega van je school komen om dit te ontdekken. Zo’n negentig procent van alles wat kinderen zelf ervaren en ontdekken blijft hangen, tegenover zo’n vijf procent van wat ze horen van de leerkracht. De dynamische schooldag in combinatie met betekenisvol onderwijs is de sleutel om tot duurzaam leren te komen. Hoe houd je grip op de ontwikkeling van de kinderen? Hoe richt je een betekenisvolle omgeving in en hoe houd je de kwaliteit van je onderwijs goed in de gaten? Je krijgt inspiratie over de kern van de dynamische schooldag (beweging én ontspanning) en de niveaus van betekenisvol leren die toe te passen zijn in de lagere en hogere groepen. 

Na de inspiratiesessie nieuwsgierig geworden? Wij denken graag mee in op maat begeleiding binnen je team. Ook kunnen we een inspiratiesessie in company verzorgen, zodat het team kan meebeslissen.

Investering

De inspiratiesessie bestaat uit één fysieke woensdagmiddag. Programma 14:30u tot 16:30u. Inloop 14:15u.

Locatie

De training vindt plaats in de regio Rotterdam. De specifieke locatie volgt later, houd de site in de gaten. 

Prijs

€195,- incl. btw.

Wat levert deze training mij en de school op?

Tijdens de training staat centraal hoe kinderen leren en wat de school kan doen om daar zo goed mogelijk op aan te sluiten. Dit ervaar je zelf tijdens de training.

Het eindproduct dat je mee naar school neemt, is een zelfontworpen kijkwijzer waarin de bedoeling van dynamisch en betekenisvol onderwijs vormgegeven is. Zo houdt de leerkracht regie door het leerproces van de kinderen te begeleiden en te volgen.

Trainer

Robbert van de Velde is gymleerkracht. Hij heeft daarnaast jarenlang ervaring opgedaan binnen het onderwijs als groepsleerkracht, didactisch coach en adjunct-directeur. Het is zijn kracht om de leerdoelen van de basisvaardigheden en kerndoelen op voor kinderen betekenisvolle wijze onder de aandacht te brengen. Zijn onderwijs boeit kinderen, waardoor zij intrinsiek gemotiveerd zijn om te leren. 

De inspiratiesessie ‘Dynamische school’

De nieuwe datum voor schooljaar 2024-2025 zijn bekend! Neem contact op voor meer informatie.

Volg de inspiratiesessie op 15 mei 2024 of op 12 februari 2025