Betekenisvol leren PO

Hoe sluit jouw onderwijs aan op hoe kinderen op de basisschool leren?

Tijdens drie woensdagmiddagen leer je alles over betekenisvol onderwijs aan kinderen op de basisschool. Zo’n negentig proces van alles wat kinderen zelf ervaren en ontdekken blijft hangen, tegenover zo’n vijf procent van wat ze horen van de leerkracht. Betekenisvol onderwijs in groep 1 t/m 8 is de sleutel om tot duurzaam leren te komen. Hoe houd je grip op de ontwikkeling van de kinderen? Hoe richt je een betekenisvolle omgeving in en hoe houd je de kwaliteit van je onderwijs goed in de gaten? Je leert de vier niveaus van betekenisvol leren, ontdekken en spelen die toe te passen zijn in de lagere en hogere groepen.

Werken vanuit de bedoeling van hoe kinderen leren en jouw rol als leerkracht staan hierin centraal.

Investering

De training bestaat uit drie fysieke woensdagmiddagen. Programma 14:30u tot 17:00u. Inloop 14:15u.

Locatie

De training vindt plaats in het mooie Bergse bos in Lake House Rotterdam.

 Adres: Bergsebosdreef 6 2661 GN Bergschenhoek

Prijs

€495,- incl. btw.

De prijs is inclusief de doelenbox ‘Worden wie ik ben’. 

Wat levert deze training mij en de school op?

Tijdens de training staat centraal hoe kinderen leren en wat de leerkracht kan doen om daar zo goed mogelijk op aan te sluiten.

Er wordt stilgestaan bij het inrichten van betekenisvolle spelsituaties en onderzoekende vraagstukken voor in hogere groepen. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de vier niveaus van spel.

Voor concretisering wordt tijdens de training geoefend met het vormgeven van een themaplanning of het voorbereiden van een lessenreeks. De mogelijkheden van betekenisvol leren en de rol van de leerkracht worden hierin verkend.

Het eindproduct dat je mee naar school neemt, is een zelfontworpen kijkwijzer waarin de bedoeling van betekenisvol onderwijs vormgegeven is. Zo houdt de leerkracht regie door het leerproces van de kinderen te begeleiden en te volgen.

Trainers

Elena Carmona van Loon is orthopedagoog generalist. Zij geeft training, coaching en begeleiding in het versterken van regie en behoud van gezonde menselijke systemen en samenwerking gericht op de bedoeling en het bestaansrecht van dat systeem. In het bijzonder richt zij zich op het regieversterkend handelen in de jeugdzorg en onderwijs.

Kim Donkers is schoolleider geweest en is gespecialiseerd in het begeleiden van teams en onderwijsprofessionals door haar jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Op veel verschillende scholen heeft zij zich ingezet om thema’s als betekenisvol en duurzaam onderwijs, gelijke kansen, onderzoekend en toekomstgericht leren te realiseren. Samen met teams richt zij zich op visie- en teamontwikkelingen.

De training ‘Betekenisvol leren PO’

De nieuwe data voor schooljaar 2023-2024 zijn bekend! Neem contact op voor meer informatie.

14 februari, 13 maart en 10 april 2024