Levenslessen VO

Omdat het leven knap lastig kan zijn. Juist nu.

Veel jongeren worstelen met belangrijke levensvragen. Wie ben ik? Wat wil ik worden en hoe bereik ik dit? Zijn er straks nog banen voor mij? Hoe ga ik om met veranderingen? Wat is juist en verkeerd en hoe kan ik de juiste beslissingen nemen? Hoe kom ik voor mezelf op? Wat is liefde? En waarom is er oorlog? We vinden het belangrijk dat jonge mensen de tijd en de begeleiding krijgen om deze levensvragen en vaardigheden ontdekken. Zo kunnen zij zich beter staande houden in de steeds veranderende maatschappij. Omdat het leven knap lastig kan zijn. Juist nu. 

Met Young Academy of life willen wij jonge mensen bewust maken van de kracht die hun unieke identiteit met zich meebrengt. De eigen manier van in elkaar zitten, de unieke kijk op de wereld en de eigenaardigheden en talenten die dat alles met zich meebrengt. Everyone has got something to say.

10 thema’s, 40 lessen

 

Hieronder vind je een overzicht van de 10 thema’s waar wij levenslessen over hebben gemaakt. Elk thema bevat  4 lessen. Je kunt een inkijkexemplaar bestellen via de mail. 

      Identiteit

Ik weet beter wie ik ben

Wie ben ik? Waar hou ik van? Wat is mijn verhaal? Hoe ben ik gevormd tot wie ik ben?

      De wereld van nu

Ik begrijp beter wat er gebeurt in de wereld

Hoe ben ik van invloed op de wereld? Waarom demonstreren we? Waarom is er oorlog?

      Samenleven

Ik weet waarom mensen samen leven

Waarom is iedereen anders? Hoe ontstaat groepsvorming? Waarom discrimineren we?

      De digitale wereld

Ik weet hoe de digitale wereld van invloed is op mij

Hoe werken algoritmes? Wat gebeurt er met mijn informatie? Welke invloed hebben socials op mij?

      Liefde & Mijn lijf

Ik weet waarom en van wie/wat ik hou

Wat is liefde? Wat is seks? Wat is verliefd zijn? Hoe hou ik van mijzelf? Hoe voel ik mijn grenzen? Hoe kan ik liefde uiten?

      Mindset & Geluk

Ik weet hoe ik gelukkig kan zijn

Wat is geluk? Hoe zijn gedachten van invloed op geluk en mijn zelfbeeld? Hoe kan ik gelukkig zijn?

      Opkomen voor jezelf

Ik weet hoe ik goed voor mezelf zorg

Wanneer ben ik gezond? Wat zijn mijn grenzen? Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe ga ik om met verlies?

       Risicovol gedrag

Ik weet wat de impact is van risicovol gedrag

Waarom zoeken mensen risico’s op? Wat zijn verslavende middelen? Wat zijn de gevolgen van risicovol gedrag? Waar kun je heen als het mis gaat?

      Talenten

Ik weet waarom de maatschappij mij nodig heeft

Hoe kom ik achter mijn unieke talent? Hoe laat ik het zien en zet ik het in? Hoe solliciteer ik eigenlijk?

      Toekomst

Ik weet wat ik belangrijk vind voor de toekomst

Hoe kom ik erachter wat ik wil? Wat zijn mijn waarden? Hoe maak ik keuzes voor de toekomst?

Kies je concept

 

De levenslessen bieden wij op drie manieren aan. Lees hieronder de drie opties en kies wat het best bij jullie organisatie past.

Levenslessen inclusief trainer

Kies de gewenste thema’s en wij komen deze geheel voor jullie verzorgen

Geïnteresseerd in de Levenslessen? Als je kiest voor de lessen inclusief trainer, komen wij de lessen op locatie verzorgen.  De lessen worden gegeven door levens- en onderwijservaren trainers, die weten hoe je deze ingewikkelde thema’s met jongeren kan bespreken. Ze brengen verdieping en realiseren verbinding in de groep. Bij uitstek geschikt voor VO-scholen en leefgroepen.

Klinkt dit als muziek in de oren, maar spreken niet alle thema’s je aan? Niet getreurd, je kan bij ons zelf je eigen pakket samenstellen. Kies de thema’s die je graag zou willen inkopen en wij maken een offerte op maat.

Train de trainer

Geef zelf de lessen op school nadat je getraind bent om de lessen zo sterk mogelijk te geven 

Als organisatie kunnen je er voor kiezen dat docenten, mentoren, begeleiders of coach-docenten de training Train de trainer volgen. Zij volgen de training om vervolgens zelf de levenslessen aan te kunnen bieden aan hun leerlingen. De training wordt gegeven door ervaren trainers met onderwijservaring in hart en nieren. De training is tevens In Company te volgen voor (een deel van) het team.

Do it yourself

Geef zelf de lessen door te kiezen voor het Do it yourself-pakket

Bij het Do it yourself-pakket krijgt je organisatie de volledige methodiek opgestuurd. Deze methodiek bestaat uit werkboeken voor de jongeren en lesmateriaal. Je krijgt dus informatie om de inspirerende levenslessen door eigen begeleiders/leraren te kunnen laten geven.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en we maken een offerte op maat. We denken graag mee over welke lessen je als school het beste kunt aanbieden, passend bij de eigen behoeften.